Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΚΑΚΗ ΣΚΑΛΑ Μικρή βελτίωση αντί σωστής διαπλάτυνσης.


ΚΑΚΗ ΣΚΑΛΑ
Μικρή βελτίωση αντί σωστής διαπλάτυνσης.
  .
Το 2006  εκπονήθηκε μελέτη βελτίωσης του δρόμου Απέρι -  Σπόα, που κόστισε 356.000 ευρώ, αλλά έκτοτε κανένα δεν ενδιαφέρθηκε για τη  υλοποίησή της  με πρόφαση το υψηλό κόστος .
Για την βελτίωση  του πιο επικίνδυνου τμηματος του δρόμου  μηκους 450 μ.,της  Κακής Σκάλας, το κόστος των χωματουργικών εργασιών με ελεγχόμενη χρήση εκρηκτικών   ανέρχεται   σε 157000 ευρώ   και άν δεν αλλάξει η κλίση του  τότε  περιορίζεται σε 87000 ευρώ .   
 Στις 17/11/2017 ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι  θα ενέτασσε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας του 2018 την βελτίωση της Κακιάς Σκάλας σύμφωνα με την μελέτη ωστε να αποκτήσει  τις προδιαγραφές επαρχιακού δρόμου. Αντι αυτού επιχειρείται   μικρη διαπλατυνση  με την χρήση σφυριού με την  δικαιολογία ότι η μελέτη είναι λάθος ή  ότι είναι επικίνδυνη η χρήση εκρηκτικών.
Δικαιολογία  αβάσιμη αφού  και με απλή παρατήρηση του εδάφους φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα  χρήσης εκρηκτικών . Αν η μελέτη δεν είναι σωστή όπως ισχυριζονται τότε θα έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες από  τους υπαλλήλους που την έλεγξαν και την ενέκριναν
   Σε κάθε περίπτωση , όταν διατίθενται από την Περιφέρεια 1.400.000 ευρώ για την σήμανση  και ασφάλεια δευτερεύουσας σημασίας δρόμων της Καρπάθου και της Κάσου  μερικοί από τους οποίους δεν ανήκουν κάν στο επαρχιακό δίκτυο, δεν  δικαιολογείται με οποιαδήποτε πρόφαση να μη διατίθενται 200.000 για την σωστή  διαπλάτυνση  του πιο επικίνδυνου τμήματος του επαρχιακού δικτύου της Καρπαθου.
Συνημμένα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου