Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η Λαϊκή Συνέλευση και τα Προβλήματα της Ολύμπου




 Ο νόμος προβλέπει ότι  με ευθύνη του  προέδρου  καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος σε συνέλευση και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα. Συνήθως η λαϊκή συνέλευση γίνεται κάθε καλοκαίρι, ώστε οι όποιες αποφάσεις να σταλούν στον Δήμο, ώστε να ληφθούν υπόψη  κατά την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος  και του προϋπολογισμού του Δήμου που γίνεται το Φθινόπωρο.

Το περασμένο καλοκαίρι η συνέλευση συγκλήθηκε με μοναδικό θέμα την «αυτοτελή» εγγραφή του Ολυμπίτικου  γλεντιού στο Εθνικό ευρετήριο  Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς. Προφανώς οι οργανωτές έκριναν ότι αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα  του τόπου. Προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2019 δεν υποβλήθηκαν από την Κοινότητα Ολύμπου.  
 Την ίδια περίοδο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  έστειλε στον Πρόεδρο του ΔΣ της "ΔΗΜΗΤΡΑΣ"κατάλογο ο οποίος δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα " Φωνή της Ολυμπου», στο οποίο απαριθμουνται 45! προβλήματα της   Κοινότητας ευχόμενος την ταχεία επιλυσή τους.

Όμως τα προβλήματα δεν λύνονται  με ευχές  και απλές διαμαρτυρίες ούτε με την αυτοαπομόνωσή  των Ολυμπιτων   από τους υπόλοιπους καρπάθιους.

 Απαιτείται  ιεράρχηση, ρεαλιστικές προτάσεις  και κατάλληλες ενέργειες  για την επίλυση  τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου